Lær deg å bruke instax mini LiPlay

Instax mini Liplay er det nyeste tilskuddet til instax familien, med en hel rekke nye egenskaper å bli kjent med. Vi gir deg alt du trenger å vite for å komme i gang med ditt instax mini LiPLay kamera.

Med LiPlay får du det beste av begge verdener. I tillegg til å fungere som et vanlig instant kamera kan LiPlay nemlig også printe ut bildene dine fra mobilen som en mobilprinter. Med en LCD skjerm har du i tillegg mulighet til å se gjennom bildene du tar. For å printe ut bilder fra mobilen kobler du kameraet til en app via Bluetooth. Appen kan lastes ned fra App store eller Google Play. 

 Noe helt nytt med instax mini LiPlay er muligheten til å sette lyd på bildene dine. På forsiden har kameraet en opptaksknapp som tar opp 10 sekunders lyd rundt tiden du tar bildet. Deretter kan du velge å få printet ut lyden som en QR kode på bildet. Scan QR-koden med mobilen og voíla så spiller det av lyden fra det eksakte øyeblikket bildet ble tatt. Dette er en perfekt måte å forevige stemningen fra da bildet ble tatt.

Last ned appen her:

Hvordan bruker du de ulike funksjonene på instax mini LiPlay?

Print bilder direkte fra kameraet

 For å se gjennom bildene du har tatt klikker du på kamerarull knappen i midten. Når du har funnet det bildet du ønsker å printe, trykker du på print ikonet helt til høyre og bildet kommer ut med det samme. Vent 90 sekunder og bildet er helt ferdig fremkaldt.

Bild på instax mini LiPlay Elegant Black. En bild printas ur kameran.
Bild på instax mini LiPlays baksida. Bilden visar LCD-skärmen

Sett lyd på øyeblikkene dine

For å spille inn lyd holder du inne lydopptak knappen på forsiden av kameraet i omtrent 2 sekunder, frem til LCD skjermen indikerer at lydfunksjonen er slått på med et mikrofon ikon. Mini LiPLay er nå klar til å oppta lyd. Ta et bilde som normalt, og kameraet vil automatisk bruke de 5 sekundene både før og etter bildet ble tatt til å ta opp lyd. Bildet blir lagret på kamerarullen og du vil få valg om å printe ut bildet med eller uten lyd.

For å spille av lyden på det fysiske printet åpner du kameraet på smarttelefonen din og scanner QR-koden. Mobilen din vil da foreslå å åpne en safari side som spiller av lyden på bildet ditt.

Tips: Har bestevennen, kjæresten eller en i familien bursdag? Ta en selfie av deg selv mens du sier en fin hilsen. En personlig gave som den du er glad i garantert vil sette pris på!

PRINT BILDER FRA MOBILEN

For å printe bilder fra mobilen går du inn i mini LiPlay appen. Trykk på direct print og deretter Select image for å få tilgang til bildene på kamerarullen din. Velg det bildet du ønsker og tilpass og vri bildet som du ønsker ved  å bruke to fingre. Trykk print og bildet vil bli printet ut fra kameraet.

SELVUTLØSER OG FJERNSTYRING FOR DE PERFEKTE GRUPPEBILDENE

Hvis du skal ta et ta gruppebilde kan du velge å bruke selvutløser eller fjernstyring for å få alle i rommet med på bildet. For selvutløser trykker du enkelt og greit til venstre for ”menu” navigasjonsknappen. Du får nå valget mellom 2 eller 10 sekunder til bildet ditt blir tatt. Plasser kameraet et passende sted og du er klar til å ta morsomme gruppebilder.

Ved remote shooting funksjonen får du muligheten til å se hvilket bilde kameraet vil ta i Live view. Det vil si at du kan sette kameraet et sted, og bruke smarttelefonen din til å se og ta bildet. For å bruke remote shooting går du inn i LiPlay appen og velger remote shooting etterfulgt av live view ”on”. Med denne funksjonen slipper du å løpe for å rekke å bli med på gruppebildet innen sekundene kameraet teller ned. Du kan enkelt og greit bare trykke på mobilen.

RAMMER OG FILTERE

På LiPlay kan du legge til ulike filtre og rammer for å sette det lille ekstra på bildet ditt. For å velge filter slår du på kameraet og trykker ned på ”menu” navigasjonsknappen. Bla til høyre og venstre for å se gjennom alle filterene. Du kan velge mellom: No filter,Stylish, Vivid, Fisheye, Poster, B&W & Sepia.

Rammer gir ulike kule effekter til bildet ditt. For å velge en ramme trykker du opp på ”menu” navigasjonsknappen. Rammene du kan velge mellom er: No frame, Antlers, <3, Foilage, Stripes, Light FX, Banner, Speech Bubble, Photo in Photo 1, Photo in Photo 2, Focused.

Du kan velge å legge på rammer selv etter bildet er tatt. Gå inn på bildet du ønsker en ramme på, trykk opp på ”menu” knappen og bla gjennom til du finner rammen du ønsker å bruke

Snarvei

På siden av kameraet finnes det tre snarveier – snarvei 1, 2 og 3. Snarveien gir deg lett tilgang til dine favoritt filtere og effekter. Du kan velge hvilke snarveier du ønsker gjennom appen når LiPlay og smarttelefonen din er koblet sammen. For å gjøre dette kobler du enhetene sammen, åpner mini LiPlay appen og velger ”shortcut”.

ALLE FUNKSJONENE DU TRENGER

Instax mini LiPlay har flere praktiske funksjoner som hjelper deg å få resultatet du ønsker. Du kan for eksempel velge å slå blitzen AV/PÅ, kontrollere lyseksponeringen og velge auto fokus. Kameraet har også plass til mikro SD kort slik at du får større lagringsplass og kan føre bildene over til din datamaskin. 

DEL DINE INSTAX BILDER MED OSS VED Å TAGGE @INSTAXNORGE PÅ INSTAGRAM!