fbpx
oppskrift-cover

Lag ditt eget bakealbum med instax mini 11

Skrevet av Mollie Rose

Blir du også fristet til å bake bananbrød etter å ha sett så mange inspirerende bakeposter og oppskrifter på sosiale medier? Du er ikke den eneste! Jeg har vanligvis ikke tid til å bake og for å være ærlig kommer det heller ikke naturlig for meg. Med litt ekstra tid til overs (og brune banener) bestemte jeg meg for å prøve.

Nå er det et godt tidspunkt å slippe løs kreativiteten din med alt du har i kjøkkenskapene mens du reduserer matsvinnet. Jeg har derfor brukt det jeg hadde i kjøkkenskapene og dokumentert favorittoppskriftene med instax mini 11. Deretter la jeg dem i et eget mini bakealbum.

Med mindre jeg bruker en ordentlig oppskrift (som ikke skjer veldig ofte-jeg er mer typen som prøver meg frem med litt av hvert), har jeg ingen anelse om hvordan maten jeg lager skal se ut visuelt. Derfor likte jeg virkelig å ta bilder av hjemmebaksten for å legge dem i et ingrediensalbum på baksiden; for å vekke minnet til når det blir en travel hverdag igjen.

OBS- For å redusere matsvinnet og sikre at jeg får spist alt jeg baker, har jeg laget ingredienslisten for 1 eller 2 personer. Hvis du ønsker å lage mer, er det bare å doble eller tredoble oppskriften.

1. Chocolate chip cookies med pekannøtter (veganske)

Baking Blogg Post

Ingredienser (til 6 store cookies)

  • 140g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 50g flormelis
  • 45g brunt sukker
  • 55ml vann
  • 1/4 ss smeltet kokosolie
  • 1/2 ts vanilje ekstrakt
  • 1 klype salt
  • 125g vegansk chocolate chips (eller hakket sjokolade)
  • 115g pekannøtter

Disse cookiene er utrolig lette å lage, og så er de til og med veganske!

  1. Bland mel, bakepulver, salt og chocolate chips i en skål.
  2. Bland flormelis, brunt sukker, olje og vann i en separat skål og pisk til det blir en samlet masse.
  3. Tilsett melblandingen i sukkerblandingen (Punkt 1 tilsettes i punkt 2) og rør til det former seg til en deig.
  4. Kjøl ned deigen i fryseren i ca. 30 min og forvarm ovnen til  180°
  5. Bruk en iskuleskje til å forme deigen og plasser dem på en bakeplate ca 5 cm fra hverandre.
  6. Stek i 12-15 min.

2. Marmor bananbrød med sjokolade

Baking-cover

Ingredienser

  • 75g smeltet smør
  • 1 most banan
  • 1 stort egg
  • 210g hvetemel
  • 1ts bakepulver
  • 50g flormelis
  • 85g brunt sukker
  • 1/4ss kakaopulver
  • 2ss melk
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 1 klype salt

Bananbrød er en god måte å få brukt overmodne bananer. Jo brunere de er, desto bedre.

  1. Pisk sammen banan og smeltet smør.
  2. Tilsett flormelis, brunt sukker, egg og vanilje ekstrakt og visp sammen med en vanlig visp.
  3. Tilsett mel, bakepulver og salt og visp til det blir en jevn og flat deig.
  4. Hell halvparten av deigen i en annen skål og tilsett melk og kakaopulver og pisk (Kan sløyfes hvis du ikke har kakaopulver, eller ikke ønsker sjokolade i bananbrødet)
  5. Smør formen og forvarm ovnen til 180°
  6. Tilsett store spisekjeer av hver deig vekselsvis i formen (den brune med kakao og den lyse). Fortsett i dette mønsteret til du har brukt opp hele deigen.
  7. Stek i 40-45 min (Hold et øye med den)
  8. La bananbrødet kjøle seg ned og deretter er den klar for å nytes!

Hjemmelaget granola (vegansk)

Ingredienser

  • 140g havregryn
  • 175g agave sirup
  • 225g rå nøtter og frø (Jeg brukte pekannøtter, mandler og gresskarkjerner)
  • 85g tørket frukt (Jeg brukte rosiner)
  • 1ts kanel
  • 100g smeltet kokosolje

Lite slår duften av hjemmelaget granola! Jeg lagde en ganske stor mengde, for å kunne oppbevare det og spise med yoghurt og bær til frokost. Denne oppskriften er vegansk granola med agave sirup, men hvis du har honning eller ahornsirup i kjøkkenskapet, kan dette også brukes.

  1. Forvarm ovnen til 180°
  2. Bland sammen havregryn, nøtter, frø og kanel i en stor skål
  3. Tilsett agave sirup og smeltet kokosolje og rør til den tørre blandingen er helt dekket
  4. Fordel granolamiksen på en bakeplate med bakepapir og stek i 20. min (Til granolaen er gylden). Hvis du vil ha større klumper granola, kan du presse granolaen ned og forme et jevnt lag granola.
  5. Når granolaen er helt kald, rører du i den og tilsetter den tørkede frukten.

4. 'Mug Cake' med toffee og sjokolade med havsalt (vegansk)

Ingredienser

  • 3 ss hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ss flormelis
  • 1 ss kakaopulver
  • 3 ss kokosmelk
  • 2 ss olivenolie
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 1 klype salt
  • Deler av mørk sjokolade
  • Valgfri dessertsaus (jeg valgte karamell)

Vil du ha en vegansk kake, som er klar til å spises på 5 min? Da er denne kaken noe for deg! Jeg valgte å toppe “Mug caken” med litt kokos som jeg hadde i kjøkkenskapet. Glasur med smeltet sjokolade eller is fungerer selvfølgelig også. Bruk en stor kopp for å sørge for at kaken ikke renner over.

  1. Bland sammen mel, bakepulver, flormelis og kakaopulver i koppen (sørg for å velge en kopp som tåler mikroovn!)
  2. Tilsett melk, vanilje ekstrakt og olje og rør inntil du har en helt glatt deig.
  3. Rør i sjokoladestykkene og sørg for at de er helt dekket av deigen.
  4. Legg koppen i mikrobølgovnen i 70-80 sek på 1000w. Hold øye med kaken, og sørg for at den ikke renner over.
  5. La kaken kjøle av i et par min. Hell deretter dessertsausen og havsalt over kaken.

Sunne bananpannekaker med blåbær og banan

Sunde pandekager med blåbær og banan

Ingredienser

  • 140g havgregryn
  • 1 most banan (desto brunere, desto bedre)
  • 3 ss kokosolje
  • 2 ss havremelk (eller lignende)
  • 1 stort egg
  • 75g blåbær

Valgfri topping

  • Bær kompott
  • 1 banan
  • Kokos
  • Honning

Dette må være favoritt søndagsbrunchen – og så er jo pannekakene sunne?! Jeg forslår å tilsette blåbær i pannekakedeigen mens den steker for ekstra god smak.

  1. Bland havregryn, banan, egg, 2(!) ss kokosolje og melk sammen
  2. Varm den siste ss kokosoljen opp i en stekepanne med mellomhøy varme
  3. Stek pannekakene (Jeg lagte 2 eller 3 av gangen). Tilsett blåbærene mens du steker pannekakene.
  4. Varm bærkompotten i en separat panne med svak varme og bruk en tresleiv til å mikse bærene.
  5. Snu pannekakene noen ganger til de har en flott, gylden farge.
  6. Plasser pannekakene over hverandre og hell bærkompotten, bananstykker, bær og honning over pannekakene. Mums!

Del dine bakeeventyr og instax-oppskrifter med oss via #instaxathome & #DontJustTakeGive

Utstyr

blank

instax mini 11

blank

instax mini 11