fbpx

#FILLTHEWORLDWITHMUSIC

X-Series fotograf Flemming Bo Jensen har laget en bildeserie som forener de beste tingene fra FUJIFILMS verden. Flotte autentiske bilder fra konserter og musikkarrangementer tatt med X-series kamera printet på instax SHARE SP-3. #FILLTHEWORLDWITHMUSIC

Flemming Bo Jensen er en profosjonell musikkfotograf, men beskriver seg selv først og fremst som dedikert fan av musikk og da særlig elektronisk musikk. Flemming Bo klarer å fange musikkverdens spesielle magi. Da han var barn drømte han om å stå på scenen selv. Nå er det derimot Flemmings kamera som peker direkte mot scenen hvor han fanger den fantastiske verden musikken kan tilby gjennom linsen sin. Flemming Bo Jensen dokumenterer musikk og musikkopplevelser gjennom bilder.

Se hans flotte bilder og les hans gode råd til hvordan man tar bilder som fanger musikken.

Niels Brandt fra The Minds of 99. Vega, 2018

Jeg er kjempe fan af The Minds of 99 og har fotografert dem flere ganger i over to år nå. I slutten av desember 2018 var jeg med Minds guttene på Store Vega på to av fire av deres utsolgte konserter. Det er min absolutt favoritt situasjon! Et band jeg kjenner og elsker, samt noen som stoler  på meg ved å gi meg full adgang til å være med på scenen. Det gir meg også mulighet til å ta bilder som dette,  hvor jeg kan få den samme vinkelen som Niels Brandt har til 1500 fans i  Store Vega. Trikset er enkelt og greit å være tålmodig og vente til det definitivet klimakset hvor publikum har telefoner i været og Niels reagerer på sangen og publikum.

Publikum på CV Jørgensen, Roskilde Festival 2018

På foredragene mine forteller jeg alltid at det viktigste man kan gjøre som musikkfotograf er å vende seg om. Som fotograf under konserter har man den største æren av  å stå foran de største musikkfans i verden! Dette gjelder spesielt for store festivaler som Roskilde, hvor personer ofte har stått i kø i lang tid for å stå fremst. Den musikkgleden og energien som disse fansene utstråler er ren magi. Så vend deg om og fotografer fansene! I dette bildet er det vidunderlige fans av CV Jørgensen på Roskilde festival!

MØ, Roskilde Festival, 2016

Jeg stilte meg i kø til  foto-pitten foran Orange Scene 90 minutter i forveien for å sikre meg at jeg kom lengst frem og kunne stå helt opp til scenen.  På den måten kunne jeg skape dette bildet hvor jeg får både MØ og publikum med, en forbindelse som er utrolig viktig for meg. Det er viktig at man skal kunne se omgivelsene, om ikke kunne det like gjerne vært et bilde av MØ i et foto-studie. Vi har kun 3 numre hvor vi kan fotografere, så det var utrolig heldig at MØ satt seg ned  rett ved siden av meg slik at jeg kunne få det ikoniske bildet jeg hadde håpet på. Hestehalen forteller at det er MØ uten at man trenger å overhodet se ansiktet hennes, så alt jeg trengte å gjøre var å vente på en bevegelse og følelse i bildet, så har jeg blinkskuddet.

Flemming Bo Jensen har jobbet som profosjonell musikkfotograf siden 2012, og har vært offisiell Fujifilm X-fotograf ambassadør siden 2013. Han er også offisiell Red Bull fotograf. Som FUJIFILM X -fotograf har han fotografert hundrevis av artister og konserter for klienter som Red Bull Music, Roskilde Festival og The Minds of 99. Han vant Årets Musikkfoto, Årets Live foto og Årets publikumsfoto i 2018 i GAFFA magasin.

Utover det holder Flemming Bo Jensen mange foredrag om musikk fotografering og har også skrevet e-boken Get in The Loop – How to make great music images.  

Du kan her lese hvordan Flemming Bo Jensen har fanget en rekke fantastiske bilder fra diverse musikkarrangement med FUJIFILM X-T3 kamera som han senere har printet ut på instax SHARE SP-3.

Instax og musikken

Jeg elsker fysiske bilder på print og har laget flere prints og bøker tidligere, men har aldri tidligere vurdert å bruke instax. Det er ikke relevant eller mulig for meg å bruke et instax kamera under konsertene og først da ble jeg minnet på at det også finnes en instax printer ble jeg interessert. Jeg elsker nemlig å gå rundt med fysiske eksempler på arbeidet mitt i kameravesken.

Det er ingenting som er bedre backstage eller på kontoret enn å rekke folk fysiske prints som de kan se på. Dette er virkelig noe instax printeren kan, for slike prints er perfekt til å gi ut til bandet, fans, management og lignende. 

Jeg fant noen av  mine favorittbilder, alle tatt med Fujifilm X-kamera, og eksporterte jpeg filer fra min Adobe Lightroom til Google Drive konto. Deretter var det enkelt å hente frem bildene på mobilen min for å printe dem via Fujifilm Share app’en. Jeg lagte masse test prints for å lære hva som funket best. Instax printet har sin egen kvalitet og sjarm, noe som gjør at det fungerer best å ha et simpelt motiv på bildet. Detaljer forsvinner i bildet, så motivet og linjene skal være simple og sterke.

Stuegulvet mitt ble fort fyldt opp av masse print og nå kom så den morsomme delen med å rote rundt i bildene og finne favorittene til denne artikkelen og til å ha i kameravesken. Man kan lage så mye digital organisering og redigering på pcen man bare vil,men ingenting slår å rote rundt i fysiske print. Det er først her man ser hvilke bilder som  faktisk blir bra.

Jeg fant frem til en portfolio av 16 bilder som fungerte best på det lille instax printet. Og så printet jeg også ut 10 bilder fra ”The Minds of 99” som jeg har tenkt til  å gi  til bandet neste gang vi sees.

Det er en særlig tiltrekning ved å håndtere instax prints i disse digitale tider er det noe helt unikt med et fysisk bildet i hånden som man kan føle og studere. Jeg er helt sikker på at mange jeg viser printene til vil si ”Så utrolig kult, kan jeg få det?” og da vil jeg selvfølgelig si ”Ja klart det! Jeg kan heldigvis bare printe flere fra min instax printer”

Les mer om Flemming Bo Jensen på hans hjemmeside www.flemmingbojensen.com , eller følg han på Instagram @flemmingbojensen eller Facebook @flemmingbojensen