Fredrik Vohnsen - Instax SQ6 med på fashion week

Fashion Week innebærer ofte time etter time tilbrakt i gatene for å fange de riktige bildene av show gjestene og deres antrekk før og etter moteshow.

Når du passerer mengden av fotografer kan du høre den tydelige lyden av utallige kameraer som klikker bilder i det fashionistas vandrer mot moteshowene med selvsikre steg.

For meg dreiet moteuken i København seg om mer enn bare mote. Det handlet om ekte intimitet med foto subjektene mine. For denne oppgaven tok jeg med meg FUJIFILM Instax SQ6.

Grunnen til at valget falt på dette kameraet var den relativt store størrelsen på printet til SQ6, i kombinasjon med det enkle oppsettet av innstillingene uten noe LCD skjerm, men kun en veiviser til å bestemme rammen for bildet.

Sammenlignet med mange andre digitalkamera tar jeg mye færre bilder med portrett funksjon på et Instax kamera. I stedet for å fyre løst i håp om å finne det perfekte bildet, bruker jeg mye mer tid på å snakke med foto subjektet, blir kjent med dem og dem med meg.

Dette nivået av analog-enkelthet blir sørget for direkte med SQ6. I stedet for å føle seg fortapt i bekymring for bracketing og finjustering av ISO, får du plutselig mulighet til å ha intens interaksjon med modellen, bevege deg rundt og følge med på alle uttrykkene deres.

Hwahwalala: Portrait session

Hwahwalala er en internasjonal mote personlighet med sterke bånd til dansk, fransk og amerikansk mote. Hennes utseende trenger sterke portrett, men istedet for å gå for et komplisert oppsett tillater portrettmoduset på SQ6 meg å komme nærme, uten å ødelegge highlighten i bildet.

Hwahwalala er ikke en erfaren modell, så enkelheten ved SQ6 tillot meg i stedet å fokusere på kommunikasjonen med henne.

Elain and Natasja portrait session

Både Elain og Natasja jobber som profesjonelle modeller, men denne shooten var annerledes for dem da de ikke er vandt til å bare ha 5-10 bilder tatt per session.

Det ga oss en helt annerledes kontakt, og i stedet for at det ble meg som fotograferte dem, ble det som et oppdrag sammen hvor hvert bilde var nøye planlagt før jeg trykket på utløserknappen.

Gatefotografi med SQ6

Til slutt tok jeg med meg SQ6 på moteshow, og gjett om jeg fikk mye oppmerksomhet! I mengden av dyrt utstyr fikk SQ6 virkelig frem smilet i ansiktene til folk. Effekten av å produsere noe håndfast på minuttet var uvurderlig, og i tillegg til min egen kopi av bildet, tok jeg ofte et ekstra bilde som modellen fikk med seg.

I moteverden hvor det meste av verdi oppfattes gjennom merkevarebygging og kunstige faktorer, fikk SQ6 meg til å virkelig roe ned gjennom moteuken – på en god måte. Det ga meg tid til å tenke en ekstra gang på hvilket bilde jeg ønsket å ta, og kanskje ennå viktigere, det brakte meg nærmere til subjektene og gjorde bildene til hva det egentlig handler om – to personen som utveksler følelser og estetikk.