Hvordan tar jeg de beste bildene med instax mini 9?

På mange instant kameraer vurderer kameraet selv hvor mye lys som skal slippes inn. Det er fordi de fleste instantkameraer er laget som såkaldte Point n’ Shoot kameraer. På visse kameraer vil kameraet selv vise hvordan de vurderer lyset, og deretter anbefale deg en bestemt innstilling som gir deg best bilder.

Nedenfor kan du se hvordan instantkameraet Instax MINI9 stilles inn ut i fra lysmålerens anbefaling. Instax MINI9 er et morsomt kamera som er lett å bruke, og som mange barn også kan anvende. Utover de lette innstillingene er det tilgjengelig i fem farger.

Lysmåleren – Et sikkert valg til det spontane bildet.

  1. Slå på kameraet.
  2. Vent til den lille oransje lampen ved siden av søkeren stopper å blinke.
  3. Pek kameraet mot det du vil fotografere. Foran på kameraet kan du se en liten lampe lyse oransje. Den indikerer hvor mørkt eller lyst kameraet mener motivet ditt er. Hvis ingen av innstillingene lyser opp er det fordi kameraet har gått i dvale for å spare strøm. Slå av og på kameraet igjen.
  4. Vri lysmåleren bort på innstillingen som lyser opp: hus, sky, liten sol eller stor sol. Vær oppmerksom på at du skal fortsette å peke kameraet mot motivet når du skal velge lysinnstilling. Du må ikke vende på kameraet for mye når du velger innstilling. Dersom du for eksempel vender kameraet opp mot himmelen eller taket, vil kameraet tro at det er dette du vil ta bilde av i stedet for hunden foran deg. Legg også merke til at Hi-key ikke har noen indikasjonslampe.
  5. Trykk på utløserknappen.
  6. Bildet kommer ut fra toppen.
  7. Vent 90 sekunder.
  8. Voila – Bildet ditt er fremkalt!
  9. Har bildet blitt for lyst eller for mørkt? Prøv isåfall å overskrive kameraets forslag til lysinnstilling. Hvis lysmåleren står på stor sol, men bildet har blitt for mørkt, sett i stedet lysmåleren på den lille solen. Kameraet tror nå at motivet ditt er litt mørkere enn det faktisk er og vil derfor automatisk gjøre bildet lysere.

Står for eksempel lysmåleren på sky, men bilde har blitt for lyst, setter du lysmåleren på den lille solen istedenfor. Kameraet antar da at motivet ditt er lysere enn det faktisk er, og vil derfor automatisk gjøre bildet mørkere. Hvis du er i tvil kan du se i skjemaet hvordan du kan lysne og mørkne motivet ditt.

Start video