Forsidebilde instax mini

Kreative måter du kan bruke instax printeren din på

Skrevet av Mollie Rose

Som fotograf elsker jeg å se tilbake på gamle, bortglemte bilder. Dette gjelder både bilder fra jobben min, personlige bilder på mobilen og til og med fra album foreldrene mine satt sammen da jeg var liten. Nå til dags tar vi SÅ mange bilder og selv om tanken på å slette noen av dem gir meg frysninger…så ser jeg sjelden tilbake på dem. Jeg er nok for travel med å ta flere! Derfor har jeg bestemt meg for å bruke denne tiden til å gå tilbake i tid og mimre. Jeg brukte mini Link for å gjøre disse bortglemte bildene til kreative instax-bilder. Her er 5 måter du kan bruke mini Link eller mini LiPlay til å gi deg selv en god dose nostalgi.

1. Lag en instax bildeutstilling

instax mini utstilling
instax bildeutstilling

Gi soverommet en ny look med å henge opp en kreativ instax-utstilling. 

2. Lag collager

instax collage

En funksjon jeg elsker på instax mini Link appen (Android/IOS) er at du kan «splitte» bildene i to instax-bilder. Instax appen deler bildet automatisk slik at det matcher det andre printet perfekt. Du kan gjøre dette med både portrett og landskapsbilder.

Hvis du har panoramabilde eller ønsker at bilde skal deles opp i mer enn to instax prints, kan dette lett gjøres med litt mer tid. Jeg printet ut mine på Macaron film for å gi bilde en kul ombré effekt

instax mini ombre effekt

Hva med å ta det til det neste nivået og lage en fantastisk veggutstilling?

instax collage

Ønsker du å lære hvordan du lager dette? Se nedenfor!

Lage collage: How-to..

Sørg for at bildene dine er justert til 62mm x 46 mm på nettet. Dette er størrelsen på instax filmen slik at bildet ditt passer perfekt. Jeg synes den letteste metoden er å finne ut hvor mange instax prints du ønsker å bruke, og så gange den lange siden (62mm) med den korte siden (46mm)  med nummeret på rader og kolonner du ønsker å bruke. Ta mitt eksempel, jeg brukte totalt 9 instax prints, som blir 3 rader og 3 kolonner. 

62mm X 3= 186mm

46mm X 3 = 138mm

Så i dette tilfellet vil jeg tilpasse bildet mitt til 186x138mm. Slik kunne jeg splitte bildet i 9 like deler jeg kunne printe.  For å justere størrelsen på bildet er det flere verktøy på nettet, søk opp «how to resize my image in mm» for å finne ut hvordan du kan gjøre det.

Topp tips:

Se etter bilder hvor objektet i bildet er plassert på den ene siden, og et landskap på den andre. Dette gjør at du ikke ødelegger objektet. Når du bruker Macaron film for å skape et ombrè look – start med seksjonen til høyre og jobb deg bakover mot venstre i bildet.

3. Face Swap

instax Faceswap

Hvem trenger filter? Finn frem saks og pritt klebemasse og gå old-school!

Topp tips:

Finn to objekter med omtrent samme størrelse på hodet.

Vent med å kutte i filmen til den er ferdig utviklet for sikkerhetsskyld.

4. Gi en hyggelig overraskelse til en venn med et mini album

instax mini album

Hvorfor ikke sende litt kjærlighet til venner og familie? Det finnes søte små pocket-bilde album som passer perfekt til instax mini prints. Hvorfor ikke muntre opp en venn med å printe ut noen av favorittbildene deres og fyll opp et lite fotoalbum. Du kan også legge til en morsom meme eller vits inni der. Når du er ferdig legger du det bare i postkassen. Han/hun vil garantert sette pris på overraskelsen!

Jeg elsker å høre hvilke kreative måter du bruker ditt mini Link eller mini Liplay!

Del dine kreative idèer og prosjekter med oss #instaxathome & #DontJustTakeGive

The kit